Je pensioen inrichten naar jouw wensen en ideeën, kan dat?

Als je denkt aan je pensioen, denk je waarschijnlijk aan rustige dagen en de vrijheid om te doen wat je écht wilt. Maar wie bepaalt eigenlijk hoe jouw pensioen eruitziet? Vaak stellen we het onderwerp pensioen uit, maar bij FinMyLife vinden we het belangrijk om naar de toekomst te kijken. Hoe vullen we die toekomst, financieel gezien, samen met jou in? En waar kijken we naar tijdens het invullen van jouw toekomst?

Financiële planning; jouw wensen en doelen voorop
Financiële planning begint met het uitspreken van je dromen en wensen. Hoe ziet jouw leven eruit als alles mogelijk is, geld geen rol speelt en het alleen de tijd is die tikt? Bij FinMyLife gaan we dit onderwerp uitgebreid met jou bespreken om je zo beter te leren kennen, te ontdekken wat jij echt wilt en waar je gelukkig van wordt. Financiële planning gaat niet alleen over je pensioen; financiële planning omvat alles wat te maken heeft met jouw financiële toekomst. Onze financiële coaches kijken hierbij als eerste naar jouw wensen en doelen.

Verschillende manieren om je pensioen te regelen  
Op financieel gebied zijn er veel verschillende mogelijkheden om je pensioen te regelen. Momenteel is de AOW voor een alleenstaande AOW-gerechtigde circa €1500,- per maand. Vervolgens wordt dit bedrag aangevuld met de pensioenregeling die je via je werkgever hebt. Via de meeste werkgevers kun je meedoen aan een pensioenregeling. Deze pensioenregeling laat je jaarlijks weten welk bedrag je kunt verwachten, maar ook wanneer dit geld pas van jou is. Voor ondernemers geldt dit natuurlijk niet. Voor hen is financiële planning onmisbaar, maar ook voor werknemers is financiële planning zeker geen overbodige luxe.

Minipensioen (en andere mogelijkheden/onderdelen/voordelen financiële planning
Dat je niet wil wachten om met pensioen te gaan totdat je wellicht fysiek al minder sterk bent en je kinderen al de deur uit zijn, dat begrijpen wij heel goed. Steeds meer mensen tussen de dertig en vijftig kiezen er al voor om niet te wachten met hun droomreis of minder te werken totdat ze ouder zijn. Maar hoe weet je of die mogelijkheid er ook voor jou in zit? Een financieel adviseur geeft je niet alleen inzicht in je huidige financiële situatie, maar kan ook een inschatting geven van je financiële situatie in de toekomst. 

Meer eigen regie over je pensioen
Bij FinMyLife kunnen we begrijpen dat je meer regie over je eigen pensioen wil hebben. Door financiële coaching kunnen we ervoor zorgen dat we de touwtjes meer in eigen handen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van vervroegd pensioen. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt. Het is makkelijker om je geld beter te verdelen als je weet wat je doel, ondersteund door een plan, is.

Benieuwd naar hoe we jouw wensen en financiën kunnen laten samenkomen? Vul dan onderstaand contactformulier in, mail naar info@finmylife.nl of bel 015-3106992.


Pascal Berends