Is beleggen voor iedereen? (Spoiler Alert: JA)

Beginnen met financiële planning of beleggen kan veel vragen oproepen. Waarbij de vraag heb ik wel voldoende geld (financiële middelen) om te gaan beleggen een van de meest gestelde vragen is. En daar kunnen we een heel gemakkelijk antwoord op geven. Je hoeft niet rijk te zijn om te starten met beleggen. Bij ons hoef je geen grote bedragen te bezitten om te kunnen beleggen. Sterker nog, hoe eerder je begint, met welk bedrag dan ook, hoe beter de vruchten die je kunt plukken.

Met welk bedrag kan ik beleggen?
Stel je voor dat je maandelijks €250,- inlegt op een beleggingsrekening in plaats van een spaarrekening. Op jaarbasis betekent dat een inleg van €3.000,- en na tien jaar heb je al €30.000,- ingelegd. Met een realistisch rendement van vier tot acht procent, dat nog eens bovenop je inleg komt, kan het hard gaan. Met een gemiddeld rendement van 6% staat er namelijk €40.969,- kapitaal, maar beleg je bijvoorbeeld 20 jaar, dan is je inleg van €60.000,- al bijna verdubbeld naar €115.000,-

En dat begint allemaal met de keuze om die €250,- niet op je spaarrekening (waar het rendement op dit moment slechts rond de 1% is), maar op je beleggingsrekening te zetten. Veel van onze klanten beginnen met een klein bedrag. Daarom is het bij FinMyLife voor iedereen en voor ieder budget mogelijk om te beleggen. Je hoeft geen verstand te hebben van beleggen, wij zorgen ervoor dat jouw vermogen op een rustige en prettige manier voor je wordt belegd.

Eigen keuzes kunnen maken
Maar vergis je niet, wellicht beleg je al zonder dat je het zelf weet. Jouw pensioengelden worden namelijk ook al belegd, alleen heb je zelf geen invloed op dit geld. Je kan bijvoorbeeld niet zeggen dat je op je zestigste wil stoppen met werken met behulp van jouw gespaarde pensioenpotje. Of dat je met dat geld een wereldreis wil maken. Het zit namelijk vast in je pensioen. Door zelf te beleggen creëer je wel de vrijheid om te doen waar je naar verlangt. Je hebt eigen regie over dat geld en als je er een wereldreis mee wilt maken of eerder wilt stoppen met werken, kan het wel. Die vrijheid is voor ons bij FinMyLife de belangrijkste reden om te gaan starten met beleggen.

Hoe lang heb je een financieel adviseur nodig?
Op de vraag hoe lang je een adviseur nodig hebt kunnen we kort zijn: levenslang! En we gaan echt niet wekelijks bij elkaar op de koffie. Een financieel plan moet echter actueel blijven. Niets is zo veranderlijk als de mens, de wens en de overheid. Maar denk ook aan alles wat om ons heen gebeurt, zoals rentes, belastingen en rendementen. Aan ons de taak om, samen met jou, periodiek te peilen of het plan nog aansluit bij jouw leven. Voor elke leeftijd kan financieel of vermogensadvies interessant zijn. Van dromen en wensen najagen in je jongere jaren tot een waardeoverdracht naar de kinderen als je wat meer op leeftijd raakt en in iedere andere levensfase. Zonder adviseur kunnen financiële beslissingen soms een lastige stap zijn. Wij geven inzicht in de mogelijkheden. Levenslang zeggen wij een beetje met een knipoog, maar wij zijn ervan overtuigd dat je in elke fase van het leven iemand nodig hebt die over je schouder meekijkt en je behoedt voor het nemen van verkeerde beslissingen en tegelijkertijd aanmoedigt om actie te ondernemen.

Wil jij weten wat FinMyLife voor jou kan betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel 015-3106992 voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek.


Pascal Berends