Wat moet ik doen om te zorgen dat mijn geld nooit opraakt? Eigenlijk is dat de kernvraag van financiële planning. U heeft een beeld van wat u in uw leven wilt kunnen doen. Voor de een is dat vroeg stoppen met werken en veel reizen. Voor de ander een zeker bestaan met een eigen huis en een studiepotje voor de kinderen. Hoe kunt u uw leven leiden zoals u dat wilt, met het geld dat u ter beschikking heeft? Dat is de vraag die ik met u beantwoord.

Inzicht in de middelen

U heeft een inkomen, verzekeringen, misschien een hypotheek of een som geld waarmee u kunt beleggen. Op de korte termijn met deze middelen rondkomen, is voor de meeste mensen wel duidelijk. Maar spaart u wel genoeg voor uw pensioen? Heeft u de beste hypotheek voor uw situatie? Start u een onderneming? Is alles goed geregeld als u of uw partner onverhoopt overlijdt? Of zijn uw wensen in het leven juist zo dat u nu meer geld nodig heeft en later met minder genoegen neemt? Ik nodig u uit om mij uw droomleven te schetsen. En kijk vervolgens of dit te realiseren is met de middelen die u ter beschikking heeft. U krijgt van mij een eerlijk antwoord over de haalbaarheid van uw wensen, en concreet advies om zo dicht mogelijk in de buurt te komen.

Rekenmodel

Uw huidige en gewenste situatie reken ik na met een computermodel. Deze cash flow forecasting maakt een basisplan voor uw financiële leven. Daarmee kunnen we vervolgens 'what if'-scenario's doorrekenen. Want niemand weet 100% zeker hoe het leven gaat lopen. We bekijken een aantal situaties die zich zouden kunnen voordoen, zoals eerder stoppen met werken, een gezin stichten of een erfenis goed regelen. Met de uitkomsten van het rekenmodel, en op basis van uw prioriteiten, geef ik advies over uw financiële planning. Moeten er daarna stappen ondernomen worden, zoals verzekeringen afsluiten of starten met beleggen, dan regel ik dat graag voor u: werkwijze - vermogensadvies.

Voor een financieel gezonde toekomst