Informatieavond FinMyLife, een "goedje"

Gister was de eerste informatieavond van FinMyLife. Na flink wat voorbereiding was de avond daar dan eindelijk. Het thema 'Vermogensopbouw en Gedrag' sprak blijkbaar veel mensen aan, want de inschrijvingen bleven binnenkomen! Trots met veel enthousiasme en energie keek ik uit naar deze avond.

Mijn dochter van 9 had gister haar eerste boekbespreking. Ze moest voor de klas een presentatie geven van zo'n 5 minuten. Het hele weekend heeft ze geleerd en na zeker 10 keer haar presentatie aangehoord te hebben, was ik vertrouwd dat ze het goed kon overbrengen. Zelf was ze op van de zenuwen. Direct na school kwam ze met één grote glimlach thuis. 'Papa, ik had een G, een Goedje! Ik ben zo blij papa!' Ze wist dat ook ik druk was met de voor-bereidingen van mijn presentatie. 'Het komt goed papa, gewoon rustig praten en goed de zaal inkijken. Je kan het!'

Goed en zo begon mijn avond. Bijna 60 mensen zijn naar toplocatie de Brasserij in Delft gekomen om mijn verhaal aan te horen. Toch knikkende knieën en wat zenuwen, maar absoluut erg gemotiveerd om er een mooie avond van te maken.
Waarom heb ik FinMyLife opgericht? Waarom is financiële planning zo belangrijk voor een ieder? Hoe maken we bewust keuzes en wat kunnen we doen om de leuke dingen in ons leven te kunnen blijven doen? Niet alleen op financieel vlak, maar ook op het sociale. Ik vertelde het publiek dat er zo veel belangrijke gebeurtenissen in het leven kunnen zijn die je financiële situatie behoorlijk kunnen beïnvloeden. Samenwonen en trouwen, scheiden, verhuizen, wisselen van baan, kinderen, maar ook pensioen en onverhoopt overlijden. We zijn steeds meer afhankelijk van onze eigen spaarpotjes en inzicht daarbij is van cruciaal belang. Zo houden we geld over om onze 'Bucketlist' stuk-voor-stuk af te vinken met de leuke dingen in ons leven.

De zaal luisterende aandachtig. "Het gaat goed Pascal" zei een stemmetje in mijn hoofd.


video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more

Na mijn verhaal kwam Jeffrey de Haan. Hij vertelde de zaal waarom er vaak belegd moet worden voor de vermogensopbouw. En dan ook vooral hoe (en hoe niet...). De implementatie van de wetenschap in praktische beleggingsoplossing en de zaken die je kan beheersen en juist niet kan beheersen. Nee, zelfs voor iemand met zo veel beleggingskennis als Jeffrey is de markt niet te voorspellen. Dat kan niemand. Toch kunnen we wel leren van de markt en gebruiken we die kennis voor stabiele portefeuilles. De zaal stelde mooie vragen en toonde oprecht interesse.

Een korte pauze verder en toen kwam Michiel van Vugt aan het woord. Hij is schrijver van het boek Net iets Slimmeren een veel gevraagde spreker omtrent gedrag. Hij trok de aandacht van het publiek door ze op een interactief wijze (vaak foute) keuzes te laten maken. Waarom laten we ons vaak zo snel beïnvloeden en maken we daardoor snel foute beslissingen? Wat kan je eraan doen om dat te voorkomen? Ondanks dat dit het tweede deel van de avond was, werd er veel gelachen, was het publiek betrokken en bleef de sfeer erg mooi.

Na de sprekers was het tijd voor een borrel, lekker hapjes en de feedback. Veel complimenten, schouderklopjes en bedankjes hebben ik mijn vriendin Karin en de sprekers gekregen. Wat mooi!

Ik kijk uit op een zeer geslaagde avond. Voor mij en de sprekers, maar ook zeker voor alle gasten die geïnspireerd en gemotiveerd weggingen.

Met een gemiddeld feedbackcijfer voor de gehele avond van een 8,2 en twee "goedjes" kan ik tegen mijn dochter zeggen dat het ook papa is gelukt. Trots!!


Goedje.jpg
Goedje-2.jpg
Pascal Berends