De kosten versus de baten van financieel advies

Een financieel gezond leven betekent dat je weet dat je geldzaken goed geregeld zijn. Het nemen van belangrijke financiële beslissingen kan zorgen en stress met zich meebrengen. Die onzekerheid nemen wij bij FinMyLife dan graag voor je uit handen. Maar welke voordelen zitten hieraan verbonden? En hoe komen wij bij FinMyLife tot een kostenplaatje voor ons financieel advies?

Het proces: Inventarisatie en analyse

Goed advies begint bij FinMyLife met een persoonlijk gesprek. Wie ben je? Wat wil je? Wat zijn je mogelijke onzekerheden? Als we dat weten, volgt er een inventarisatiegesprek en analyse over jouw vermogenssituatie. Omdat het doorlopen van deze stappen voor iedereen op dezelfde wijze gaat, rekenen we daar een vaste vergoeding voor. Wat deze vergoeding voor jou is, hangt van verschillende factoren af. Denk aan je werksituatie of de complexiteit van de zaak. Gemiddeld genomen kun je voor deze stap rekening houden met een investering van €1250,- tot €2000,-. Na deze stappen heb je een financieel plan waarmee je inzicht hebt in jouw financiële situatie van dat moment.

Financiële planning: Meer dan alleen een plan

Als je insteek alleen een financieel plan is, dan is de investering van €1250,- €2000,- voldoende. Maar als je doorlopend je financiële situatie inzichtelijk wilt hebben, gaan we samen met jou over naar financiële planning. Met een financiële planning zorgen we er niet alleen voor dat het financieel plan actueel blijft, maar kijken we ook naar jouw toekomstplannen. Jouw dromen en wensen staan hierbij voorop. Het kopen van je droomauto, een dag minder gaan werken of een extra vakantie per jaar boeken kunnen haalbare doelen zijn waar we naartoe gaan werken. Eens per jaar of eens per twee jaar gaan we om de tafel om jouw financiële planning samen met jou door te spreken. Het tarief dat je hiervoor betaalt, hangt af van de hoeveelheid tijd die wij in elkaar investeren. In overleg met jou spreken we af hoe vaak wij elkaar ontmoeten om de financiële planning, jouw wensen en je budget van het afgelopen jaar te bespreken. Zo’n gesprek is niet alleen belangrijk voor ons om te weten waar we naartoe werken, maar ook voor jou om je dromen en wensen kenbaar te kunnen maken. Het krijgen van inzicht in je financiële situatie, samen met het juiste advies, zorgt voor een financieel gezond leven. 

De baten: wat levert het je op?

Investeren in een financieel adviseur gaat je vooral heel veel rust geven. Om tot een goed financieel advies te komen moet je met veel meer aspecten rekening houden dan met alleen de feiten. Denk aan vermogensbelasting, rendement of een inflatie die er mogelijk aan komt. Een financieel adviseur heeft die kennis en kan daarmee jou die lasten besparen. Daarnaast geven wij je als lifestyle coach handvatten om een financieel ideaal leven te leiden. Als je weet dat je vermogen nooit minder zal worden of zelfs stukje bij beetje meer wordt (omdat je je schulden aan het aflossen bent, omdat je wat vermogen opbouwt, omdat je een goed pensioen hebt), waarom draaien we de geldkraan dan niet wat meer open? Zonder financiële planner is het lastig in te schatten of dit daadwerkelijk kan. Door middel van de inzichten vanuit jouw financiële planning kunnen we je zien wat er voor jou mogelijk is. 

Beleg zonder emotie

Op het moment dat jij een groot vermogen hebt gestald, wil je niet nachtenlang wakker liggen zodra de markt daalt. In zo’n situatie kunnen we je zelfs informeren dat zo’n daling ook voordelig voor je kan zijn. Het is slechts dat de aandelen minder waard zijn geworden, maar je aantal aandelen is onveranderd. Het is je eigen emotie die zegt dat het niet goed gaat maar met advies van ons en een beetje geduld van jezelf komt het vaak weer goed in die aandelenportefeuille.

Het is fijn om te weten waar je aan toe bent, dat begrijpen wij bij FinMyLife als geen ander. Daarom zijn de kosten die jij bij ons maakt op ieder moment inzichtelijk en zijn er geen verborgen kosten verbonden.

Wil jij weten wat FinMyLife voor jou kan betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel 015-3106992 voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek. 









Sophy Duwel