FinMyLife breidt uit! Tijd voor een dubbelinterview

Pascal, nieuwe ontwikkelingen bij FinMyLife, kun je ons vertellen wat precies?
Ja zeker, mooie ontwikkelingen zelfs! Vanaf 31 maart is er niet alleen een nieuwe Financieel Planner met de naam Jens bij. Jens heet vanaf nu ook mijn compagnon. Samen zullen we FinMyLife gaan besturen.

Waarom deze beslissing? En waarom is Jens de uitgelezen persoon om mee te gaan ondernemen?
FinMyLife groeit al direct vanaf de start in 2016. Ik merkte steeds meer vraag en heb inmiddels een groot vast klantenbestand opgebouwd. En van daaruit krijgen we enorm veel doorverwijzingen. Dankbaar en mooi. Wel merk je in drukke fases in je privéleven dat je ‘de zaak’ minder goed los kan laten. Dat geeft onrust. En dus was uitbreiding nodig. Voor de verdere groei, maar ook om voor mijzelf én de klanten te waarborgen dat er altijd een specialist aanwezig is die de vraag of planning vorm kan geven.

Jens ken ik al heel wat jaartjes. Wij hebben samen de Financieel Planners opleiding gedaan. Daarnaast kwamen we elkaar heel veel tegen bij permanente educatie lessen of events. We hielden met regelmaat contact. Jens, werkt inmiddels vele jaren in de branche, heeft een zeer hoog kennisniveau én is bovenal een erg prettig, rustig, maar energiek persoon met een drive om een mooi resultaat neer te zetten voor het bedrijf, maar bovenal de klant. Hij is dé persoonlijke adviseur waar je al snel ‘een klik’ mee hebt.

Was dit altijd al de volgende stap sinds de oprichting van FinMyLife? Zo niet, had je dit ooit verwacht toen je het bedrijf startte?
Ha, dat is een goede vraag! Bij het starten van FinMyLife in 2016 gaf ik aan: ‘ik-ben-ik’. Een persoonlijke aanpak, zelf zicht hebben op de klant en zijn dossier. Wel met interne ondersteuning van taken en processen. Het doet me goed dat FinMyLife erg is gegroeid. Maar dat geeft ook risico’s. Voor mijn eigen agenda, privé en zakelijk. Maar ook voor onze relaties. Wat als ik op vakantie ben? Ziek? Of om wat voor reden dan ook langer niet op kantoor aanwezig ben?

FinMyLife staat voor een financieel gezonde toekomst voor onze klanten. Daar hoort periodieke monitoring bij. En dus moet de klant erop vertrouwen dat we processen kunnen blijven bewaken. Het eerlijke antwoord op de vraag of ik dit had verwacht is dus ‘nee’. Dat FinMyLife een dusdanige omvang zou krijgen, had ik op voorhand niet kunnen bedenken.

Wat zijn jouw verwachtingen nu Jens aan boord is?
Naast dat ik een erg gezellige nieuwe collega heb waar ik mee kan sparren en plannen bedenken, voorzien we meer groei. Niet alleen omdat Jens een mooie groep relaties meeneemt, maar vooral omdat ons werk steeds belangrijker wordt. Wij zullen de focus gaan leggen op het bouwen naar een nog groter Lifestyle Planningskantoor waarbij we onze klanten in de vele fases van hun leven blijven coachen.  

Wat kunnen de klanten van FinMyLife verwachten? Gaan ze veranderingen merken?
De kern blijft een persoonlijke aanpak. ‘Ik-ben-ik’ gaat nog meer bestaan uit ‘het-team van FinMyLife’ die de klant volledig meeneemt in zijn levensreis en ontzorgt. Processen zullen alleen maar beter en sterker worden. Wij hebben de wens dat onze relaties meer-en-meer kennis gaan maken met de ‘familie FinMyLife’. Zo zullen we verder gaan bouwen aan een jarenlange relatie met vele contacten.

Waar kijk je nu het meeste naar uit?
Dat zijn veel dingen. Wetende dat alles top loopt als je met vakantie bent of privé er voor je familie moet zijn, geeft rust. Daarmee is er niets mooiers dan nog vele jaren bouwen aan intensieve relaties, mooie momenten in de klantreis beleven en de verdere bouw van FinMyLife.
Ik had het met Jens al over de gesprekken in ‘het hutje op de hei’. Samen brainstormen, elkaar versterken, en nog vele jaren werkplezier delen!

Ik ben een gelukkig man, krijg enorm veel energie van het partnership en weet nu al dat dit huwelijk vele mooie momenten zal krijgen.

Hoi Jens, welkom bij FinMyLife. Kun je jezelf even introduceren?
Dank je wel. Mijn naam is Jens Korpershoek, getrouwd met Claudia en samen hebben wij twee kinderen, Milou is elf jaar en Ivo bijna acht jaar. Altijd twee vrolijke koppies in huis. 

Ik werk sinds mijn negentiende in de financiële dienstverlening. Ik ben na school direct gestart bij een hypotheekkantoor en werkte daar als binnendienst medewerker. Ik gaf ondersteuning aan de adviseur. Na ongeveer één jaar ben ik bij een assurantietussenpersoon gaan werken, puur gericht op schadeverzekeringen. Daarna ben ik samen met mijn oud collega en een eigen hypotheek advieskantoor gestart. Vanaf klant één hebben we dit opgebouwd naar meer dan duizend klanten. 

Waarom heb je deze stap gemaakt? En waarom specifiek FinMyLife?
Na zeventien jaar samengewerkt te hebben wilde ik graag op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nieuwe omgeving, nieuwe collega’s, frisse wind. Ik heb verschillende ideeën voor mezelf op een rij gezet en zie de toegevoegde waarde van een samenwerking met een partner. Samen doelen stellen, ideeën uitwerken en iets moois gaan neerzetten. Ik kende Pascal al uit verschillende opleidingen die we gevolgd hebben en had altijd in gedachte ‘als ik ooit ergens zou willen werken dan zou het wel samen met Pascal zijn’. Rustig, doelgericht, open en eerlijk, prettig in de omgang. 

Ook zei ik tegen mijn vrouw, mocht het ooit niet goed gaan met mij en ik zou overlijden. Dan kan je het beste contact opnemen met Pascal. Hij weet wat te doen en kan je daar dan goed bij begeleiden. Dat zegt denk ik genoeg over het vertrouwde gevoel daarbij. 

Wat deed je hiervoor? En wat kunnen de klanten van FinMyLife van jou verwachten?
In onze voorgaande onderneming waren wij vooral gefocust op hypotheken en schadeverzekeringen. Voor particulieren en kleine zelfstandigen. Ook hebben veel klanten een abonnement, waarbij we met regelmaat contact onderhouden met de klant om continu de financiële positie in kaart te houden en bij te sturen waar nodig. 

Ik merkte dat de interesse bij mij voor schadeverzekeringen niet meer aanwezig is, maar dat ik juist vermogen, financiële planning en beleggen erg leuk vind. Ik heb als kind al interesse gehad in rekenen en geld. Ik schreef schriften vol met cijfers, gewoon tellen. Haha! Op verjaardagen moet ik dat nog regelmatig horen. 

Klanten kunnen van mij vooral een goed gesprek en concreet plan verwachten. Luisteren naar de wensen van een klant vind ik het mooiste onderdeel. Door de jarenlange relatie zie je ook de klant steeds verder groeien en is het leuk om te zien dat het (financiële) plan zijn vruchten afwerpt. Of het nu gaat om een grotere woning, lagere lasten of een groter vermogen. 

Ik wil graag inzicht en ideeën geven om financiën of lasten beter op orde te krijgen en die droomwoning of droomwens mogelijk te maken. 

Wat verwacht jij van deze samenwerking?
Veel, heel veel. Ik heb er echt een heel erg prettig gevoel bij en ga graag naar mijn werk. Op dit moment is het erg aanpoten om de gehele overstap van de onderneming rond te krijgen, maar ik ben er echt heel erg blij mee en heb er een goed gevoel bij. Ik heb de juiste keuze gemaakt.

Een nieuwe route, nieuwe plannen en nieuwe doelen. Ik word er blij van! Een mooie toekomst. 

Waar kijk je het meeste naar uit?
Samen met Pascal plannen maken. Hoe kunnen we de klant optimaal bedienen? Hoe kunnen we een mooi team van medewerkers om ons heen bouwen en behouden? Hoe kunnen we een toekomstbestendig concept maken? FinMyLife 2.0 noemen we het samen. Ik ben er klaar voor!

Pascal is een echte Crossfitter en wil naast een financieel fit leven ook een fysiek fit leven, jij ook? En hoe blijf jij fit?
Leuke en soms toch ook een moeilijke vraag. Ik ga graag bij ons in de polder of op verschillende plekken in Nederland mountainbiken. Het fietsen met vrienden geeft een prettig gevoel. Je bent lekker in beweging, je voelt je er fit door en je sluit het af met een lekkere omelet! In de drukte van bijvoorbeeld een maand zoals maart (onder andere in verband met de belastingaangiften) merk ik dat ik soms geen tijd vrij maak om te gaan fietsen of even een rondje te wandelen. Juist op dat moment is het belangrijk om te blijven sporten. 

Gelukkig krijg ik van mijn vrienden en vrouw dan de aanmoediging om wel gewoon in beweging te blijven. Daarnaast probeer ik een keer in de week op de racefiets naar het werk te gaan. Zeker nu het mooie weer er weer aankomt is dat heerlijk om te doen. Ook ben ik sinds deze maand gestart met Salsa dansles, ik dans echt als een houten klaas, maar ik ben in beweging en het is ook nog eens erg gezellig met mijn vrouw! 

Benieuwd wat FinMyLife voor jou kan betekenen? En wil je een bakje koffie drinken met Jens en/of Pascal? Vul dan onderstaand contactformulier in, mail naar info@finmylife.nl of bel 015-3106992.

Pascal Berends