Bang om te beleggen?

Maar wat als? Dat is een vraag die we vaak te horen krijgen. 

  • Wat als Trump president wordt dit jaar?

  • Wat als de rente verder stijgt of daalt?

  • Wat als er een 3e wereldoorlog komt?

  • Verlies ik dan niet al mijn geld?

Nog nooit eerder gebeurd
Ieder jaar gebeuren er dingen in de wereld die nog nooit eerder zijn gebeurd. Daar spelen wij dus zeker niet op in. Een financieel plan maken we specifiek voor jouw wensen en mogelijkheden. We maken daarbij verschillende potjes met ieder hun eigen doel. Dat mag een specifiek doel zijn, zoals bijvoorbeeld eerder stoppen met werken, maar dat hoeft niet. Financiële planning en vermogensopbouw is niets anders dan geld apart zetten wat we vandaag en morgen niet nodig hebben en over 5 jaar ook niet. We gaan voor de lange termijn. Hoe eerder je begint, hoe groter ‘het effect’ zal zijn. Compounding. Het achtste wereldwonder, aldus Einstein.

Het verschil in rendement
Een voorbeeld: Je spaart voor je kind iedere maand €50,-. Als je dat vanaf de geboorte doet en je (hopelijk) 1% rente ontvangt, dan heb je als hij of zij 20 jaar oud is €13.289,-. Als je was gaan beleggen in plaats van sparen, dan was dit vermogen bij een (veronderstelt) rendement van 6% gegroeid naar €23.218,-.

Een ander voorbeeld: Een klant die ik deze week sprak is al vanaf zijn 21ste aan het sparen voor zijn oude dag. Heel knap dat hij er op die leeftijd al dacht om geld opzij te zetten voor later. Hij legt €250,- per maand in. Blijft hij dit doen tot zijn 66ste dan groeit dit vermogen op een spaarrekening met 1% rente naar €147.596,-. Leuk, dan kun je wellicht twee jaar eerder met pensioen. Als hij dit op een beleggingsrekening zet,groeit deze zelfde inleg met een (verondersteld) rendement van 6% naar €500.362,-. Dat is nog eens vermogensopbouw! Dat geeft mogelijkheden, bedenk eens hoeveel meer je kunt doen met dit veel grotere vermogen. 

Maatwerk
Zo zullen we dit ook voor jouw financiële plan ook doen. We kijken naar de lange termijn, zodat ongunstige omstandigheden of vreselijke gebeurtenissen weinig tot geen effect hebben op jouw beleggingen. We optimaliseren de opbouw van vermogen en bekijken samen wat verstandig is om met je geld te doen. 

Kunnen we jou hierbij helpen? Neem dan gerust contact met ons op. Vul onderstaand contactformulier in, mail naar info@finmylife.nl of bel 015-3106992.

Pascal Berends