Pascal Berends, FinMyLife

Pascal Berends, FinMyLife

Ik ben Pascal Berends, Financial Lifestyle Coach met meer dan achttien jaar ervaring. In 2016 ben ik gestart met FinMyLife. Daar combineer ik mijn kennis van de 'cijfertjes' met het geven van diepgaand, persoonlijk advies. FinMyLife staat voor uitmuntende  service, eerlijke communicatie en helderheid over werkzaamheden en tarieven.

Over mij

Sinds 1999 werk ik in de financiële wereld, eerst als allround financieel intermediair. Via opleidingen, samenwerking met collega's in binnen- en buitenland en intensief contact met klanten heb ik mij ontwikkeld tot financieel lifestyle coach. Ik heb vele jaren met plezier in een groter bedrijf klanten geholpen de juiste financiële producten te kiezen. Bij FinMyLife gaat het om breder advies over uw hele financiële situatie. Ik kies bewust voor een focus op een kleine groep klanten, zodat ik de tijd kan nemen om u alles rondom uw financiële planning uit te leggen.

Een goede balans tussen werk en privé zorgt er ook voor dat ik optimaal functioneer als adviseur. Al sinds 2000 woon ik samen met mijn vriendin Karin en we hebben twee fantastische dochters. Samen erop uit, de sport en hobby’s van de kinderen en heerlijk genieten van zonnige vakanties vormen ons fijne bestaan. We zien onze vrienden en familie vaak en dat geeft een rijk gevoel. Daarnaast haal ik veel energie uit mijn sportpassie Crossfit. Dit is een sport waarbij fitheid, het bouwen van kracht en snelheid en het beweeglijk houden van het lichaam voorop staan. Teamwork en motivatie zijn daar belangrijk, en die waarden neem ik weer mee naar mijn beroepsleven.

Netwerk

Schakelt u FinMyLife in, dan kunt u rekenen op mijn persoonlijke aandacht. Om u het beste advies te geven, werk ik met andere experts samen. Ik ben onderdeel van een netwerk van financieel, fiscaal en juridisch experts. Eens per maand komen we samen en delen we kennis en ervaring. Ieder van ons heeft een specialisme waar we elkaar graag over adviseren.

Band met leveranciers

Wilt u aan de slag met uw financiële middelen, dan zijn daar vaak andere professionals en instellingen voor nodig. Zoals notarissen, banken en vermogensbeheerders. Heeft u een bestaande adviseur, dan werk ik daar graag mee samen. Maar u kunt ook gebruik maken van mijn netwerk. Ik werk met mensen die op dezelfde manier naar klantrelaties kijken en waarbij er wederzijds vertrouwen is. Transparantie is daarbij belangrijk. Zo heeft de vermogensbeheerder waarmee ik samenwerk geen huisfondsen, zodat we u volledig vrij kunnen adviseren en kosten beheersbaar blijven. Ook zit ik aan tafel bij banken die verder kijken dan de kille cijfers en in gesprek gaan over de werkelijke situatie. Alleen zo kunnen we u financiële zekerheid en gemoedsrust geven.

Erkenningen

Een goede financiële coach houdt u fit, motiveert u en begeleidt u naar uw (financiële) levensdoelen. Daarbij wordt u en uw leven in het middelpunt gezet in de gesprekken. Een duurzame vertrouwensrelatie is gestoeld inzet, maar uiteraard heeft u ook behoefte aan een specialist. Als u uw totale welzijn deels in handen legt van een specialist wilt u wel dat deze voldoende gekwalificeerd is om daar de zorg over te hebben. Iemand die vele jaren, zo niet tientallen jaren ervaring heeft en over een uitmuntende kennis beschikt. Een combinatie van een coach als uw persoonlijke financiële planner, uw lifestylecoach, iemand die uitkijkt naar uw interesses en toekomst en ook nog eens een expert is in zijn vakgebied. U wilt iemand die niet primair naar producten kijkt, maar zijn kennis gebruikt om het maximale te halen uit uw financiële planning. Bent u benieuwd naar de erkenningen van uw coach? Zie dan hierbij de certificeringen.

 
logo Life Centered planners.png

Member life centered planners

We geloven dat het tijd is om te evolueren ...
Van een niet-vertrouwde, geldgerichte industrie naar een vertrouwens bedrijf, zeer gerespecteerd 'leven gecentreerd' beroep. Hoe? Door meer te focussen op het leven van de klanten dan op hun geld; door klanten te helpen hun geld te gebruiken om een betere Return on Life te krijgen, niet alleen een rendement op de investering. Het is tijd om klanten te helpen met het beste leven mogelijk te maken met het geld dat ze hebben.


FFP-Keurmerk.png

Financieel planner

Gecertificeerd financieel planners helpen de consument om zelfstandig bewuste financiële keuzes te maken om het leven te leiden dat men graag wil. Dit gebeurt vanuit een integrale visie waarbij het FFP-Keurmerk staat voor deskundigheid, betrokkenheid en verbondenheid.


logo DSI.png

DSI Adviseren beleggen

Financiële professionals kunnen zich bij DSI laten certificeren. Een DSI-adviseur heeft integriteit en deskundigheid hoog in het vaandel staan en is op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in de financiële sector.


logo NVHP.png

Erkend hypothecair planner

De NVHP bewaakt het kwaliteitslabel ‘Erkend Hypothecair Planner, EHP’. Dit label wordt gevoerd door hypotheekadviseurs op HBO-niveau die de opleiding EHP met goed gevolg hebben afgerond. Zij hebben aan de vereniging laten zien dat zij ervaren en deskundig zijn in het geven van adviezen op het gebied van hypothecaire planning. Zij houden deze kennis jaarlijks op peil d.m.v. PE-opleidingen.


logo EFA-KEURMERK.gif

Erkend Financieel adviseur

De SEH (Stichting Erkend Hypotheekadviseur) is opgericht in 1998 en stelt zich ten doel, ten behoeve van een goed advies aan de consument, de voorwaarden voor de financieel adviseur te scheppen om zijn vakbekwaamheid op een hoger niveau te brengen. De stichting bewaakt de kwaliteit van 9.000 Erkend Financieel Adviseurs die bij de SEH zijn aangesloten. De aangesloten adviseurs zijn door hun opleiding en ervaring bewezen deskundig en worden jaarlijks bijgeschoold middels permanente educatie. Ook informeert SEH de Erkend adviseurs voortdurend over relevante ontwikkelingen op hun vakgebied en heeft zij een Beroepscode met gedragsregels opgesteld waaraan een integere en deskundige Erkend Financieel adviseur moet voldoen.